D.W. van Dam van Brakelschool | Burgemeester Posweg 46b | 5306 GE | Brakel | info@obsbrakel.nl | 0418-677180Op schoolreis in de school


Thema "Een dans rond de wereld"

Iets fantastisch waar de meeste kinderen in hun schooltijd naar uit kijken: schoolreis en kamp. Maar wat doe je als school als corona roet in het eten gooit en alles onzeker is? Daar had de D.W. van Dam van Brakelschool in Brakel een hele creatieve oplossing voor: op 8 en 9 juli jl. haalden zij de schoolreis naar binnen in de school verdeeld over twee dagen. En wat was dát een feest voor ruim 80 leerlingen!

De schoolreis stond in het teken van “Een dans rond de wereld”. Diverse activiteiten werden aan dit thema gekoppeld. Op de eerste dag trokken de leerlingen bij aankomst een briefje uit een doos met daarop de naam van een land. Zo ontstonden er acht groepen. Leerlingen met dezelfde briefjes knutselden een kunstwerk over dat land. Marieke (groep 6) vertelt vrolijk over haar knutselwerk: “Ik zat in een Spaans groepje. Wij hebben de staf van Sinterklaas geknutseld. We hadden heel veel lol.” Na deze creatieve activiteit was het tijd voor actie en speelden de leerlingen het spel Spons-water-vuur buiten op het schoolplein.

Jolin en Tess (groep 6) vertelden enthousiast over het avondprogramma: “Alleen de leerlingen van groep 5 t/m 8 mochten op school blijven. Er was een pubquiz met vragen over allemaal dingen in de wereld. De quiz deden we in groepjes. Daarna begon de super gave disco met muziek uit verschillende landen. Het was heel donker en er waren mooie discolampen. De muziek stond hard en we hebben de hele avond gedanst. Ook hebben we nog marshmallows geroosterd.”

Op de tweede dag stond een dansevent op het programma, verzorgd door Dansstudio DDC in Zaltbommel. Na een gezamenlijke warming-up gingen de kinderen met een dansleraar en hun eigen groep aan de slag met een dansworkshop. Na een paar uur plezier en keihard werken mochten de groepen voor elkaar optreden.

Een Spaanse dans werd uitgevoerd door groep 1/2/3 met prachtig gekleurde waaiers en de meeste meisjes in fraaie bijpassende jurken. Groep 4/5/6 had een Chinese dans ingestudeerd, waarin de dans van een draak werd uitgebeeld. Groep 7/8 deed een Afrikaanse dans. Na de mooie optredens was de tweedaagse schoolreis in school voorbij. Zowel de leerlingen als het team kijken terug op bijzondere, ontspannen en vooral gezellige dagen.