Film over Dirk Willem van Dam van Brakel

Geproduceerd door Stichting De Vier Heerlijkheden

Onze naam: D.W. van Dam van Brakelschool hebben we te danken aan de heer Dirk Willem van Dam van Brakel. De Heer van de Heerlijkheid Brakel was een groot kindervriend en een geëerd man in het dorp.

Er is een korte film gemaakt over de jonge heer Dirk Willem van Dam van Brakel en de koetsier Toon van den Heuvel.

De situatie werd in gepaste kleding nagespeeld. Rond 1910 gaat de jonge Dirk Willem, die op dat moment in Huis Brakel woont, op bezoek bij familie in het Spijker. De privékoetsier van de familie, Toon van den Heuvel, vervoert Dirk Willem. De rit gaat voor het Huis Brakel langs, over het kerkplein en de dreef via de brug naar het Spijker.

Het bijzondere van deze korte speelfilm is, dat de rol van Dirk Willem wordt gespeeld door de achterkleinzoon van de koetsier: Willem van den Heuvel.

De film is geproduceerd door de historische werkgroep Stichting De Vier Heerlijkheden.