Leuke start Kinderboekenweek op het plein

En toen?

Op woensdag 30 september ging de Kinderboekenweek van start. Het thema dit jaar is “En toen?”.

’s Morgens hadden we een gezamenlijke opening. Ook ouders waren aanwezig op gepaste afstand achter de vlaggetjes. We zongen het themalied en kregen per klas een boekenpakket.

Ook was bij de opening onze nieuwe directeur Karlijne van der Vos aanwezig. Zij kwam deze ochtend alvast kennismaken met de school, ouders, leerlingen en team. Na de herfstvakantie zal zij starten op onze school.

De steen en de tijd – toneelstuk
Na een feestelijke opening vervolgden we met een toneelstuk van juf Meta en juf Annemarie over een steen en een bibliothecaris. Wat een reis heeft de steen achter de rug. Alleen kan de steen zicht niet alles meer herinneren. De bibliothecaris helpt de steen daarbij.

En toen?
Bij Groep 1 2 3 staat het prentenboek “De steen en de tijd” centraal. We hebben onder leiding van juf Annemarie en juf Meta een steen gemaakt met allerlei afdrukken erin. Voorafgaand hadden we allerlei foto’s van bijzondere stenen bekeken.