Dit is de pagina van groep 7 - 8

Musical
Op vrijdag 29 juni voerde groep 7 en 8 de musical "De Tent op zijn Kop" twee keer op. 's Ochtend voor alle andere kinderen van de school en 's avonds voor alle ouders.

musical-1

musical-2

Avondvierdaagse
5 juni. Dit jaar liepen we vanwege onweersvoorspellingen drie in plaats van vier dagen. Na een regenachtige start in kerkdriel, volgden routes in Brakel en Zaltbommel.
De ouderraad zorgde voor knaloranje outfits die pasten in het thema "oranje". Met hesjes aan en bouwhelmen op, vielen we in de smaak bij de jury. We wonnen en tweede prijs. Jahlene nam de beker in ontvangst.
avondvierdaagse

Gedichtenwedstrijd
19 april. Het 4 Mei comitÚ van de gemeente Zaltbommel organiseerde een gedichtenwedstrijd op alle basisscholen. Kadiatu Kabia uit groep 8 maakte het mooiste gedicht van onze school. Haar gedicht werd ook gekozen tot beste gedicht van Brakel. Tijdens de herdenking op 4 mei in Brakel zal dit gedicht voorgelezen worden.
gedichtenwedstrijd

Verkeersexamen
6 april. Alle kinderen van de groepen 7 en 8 zijn geslaagd voor het verkeersexamen! Ze moesten een praktisch examen afleggen waarbij ze een route door het dorp fietsten. Ook werden de verkeersregels overhoord in een theoretisch examen.
Iedereen was super zenuwachtig, maar gelukkig scoorden ze goed!

Schoolvoetbal
4 april. Met een team van kinderen uit groep 7 en 8 van onze school deden we mee aan het schoolvoetbaltoernooi in Aalst. Ondanks een fanatieke trainer en een enthousiaste coach werden er helaas geen doelpunten gescoord. Het was wel erg gezellig; de sfeer was super goed. We sloten de middag daarom af met een lekker frietje in de kantine.
schoolvoetbal

Rijksmuseum
26 februari. Vandaag zijn we met groep 7 en 8 naar het rijksmuseum in Amsterdam geweest. Daar kregen we een rondleiding langs schilderijen uit de 17e eeuw.
rijksmuseum

Eerder nieuws uit de groep!

leo introductie