Eerder nieuws van groep 6 - 7 - 8

Muzikale intermezzo's
22 december. Juf Annemarie zorgde samen met het schoolorkest voor enkele muzikale intermezzo's.
intermezzo

Natuurhoek
16 december. In de natuurhoek op het schoolplein is de afgelopen tijd hard gewerkt aan een mooie hut.
natuurhoek

Sinterklaasmusical
2 december. Groep 6 speelde een sinterklaasmusical op het podium in de hal. De kinderen van de andere groepen genoten van de leuke liedjes en het verhaal over een vergeetachtige sinterklaas.
sinterklaasmusical

Sinterklaasviering
Er werden prachtige surprises gemaakt voor alle kinderen in onze klas. Het was een gezellige ochtend met mooie gedichten en leuke cadeautjes!

Edukans
18 november. Onze school doet mee met de actie schoenmaatjes van Edukans. Iedereen heeft een schoenendoos versierd.

De dozen worden verstuurd naar kinderen die heel blij zullen zijn met zo'n cadeau omdat ze te maken hebben met bij.v oorlog of armoede.
edukans

Sirkelslag
In groep 7 en 8 hebben we tijdens de afgelopen weken meegedaan aan Sirkelslag. In de godsdienstlessen van juf Adrianne Belder deden we allerlei opdrachten. Sommige opdrachten hadden te maken met samenwerken (een ei doorgeven met je voeten, schoenen ruilen) en andere hadden betrekking op bijbelverhalen.
sirkelslag

Herfst
Vlak voor de herfstvakantie zijn we met de klas naar het bos achter Huis Brakel gegaan.
herfst
Daar hebben we materiaal verzameld die we nodig hadden bij het maken van herfstbakken.

Kinderboekenweek
Op donderdag 13 oktober werd de kinderboekenweek gezamenlijk afgesloten in de hal. Iedere klas verzorgde een optreden en de kinderen van het schoolorkest lieten horen wat ze geleerd hadden van juf Annemarie. Ook werd de jaarlijkse voorlees-wedstrijd gehouden. Er deden 6 hele goede lezers mee. De jury verkoos Bridget Pelle uit groep 8 tot beste voorlezer van onze school.

Creatieve ochtend
7 oktober. Een gezellige creatieve ochtend. Als onderdeel van de Kinderboekenweek gingen we samen met enkele oma's terug in de tijd: kalligrafie, hand breien, macramé herfstslinger, oud Hollandse spelletjes, enz.
Alle kinderen waren enthousiast bezig. Bedankt!
crea

Sportdag
27 september. In Zuilichem hebben de kinderen van groep 7-8 de hele dag doorgebracht met diverse atletiekonderdelen en een slagbaltoernooi. Het was heel gezellig en het weer was prachtig! De meisjes behaalden een 3e plaats bij het slagballen, de jongens werden 5e.
sportdag

Gymles
Groep 6 verzorgde vandaag een gymles voor groep 1 t/m 5. Het was een gezellige boel.
gymles

sanne-leo