Dit is de pagina van groep 1 - 2 - 3

Sinterklaasfeest
5 december. Sint kwam samen met de Pieten aan in een race-eend. We hadden pietengym met echte Pieten. Super leuk. Ze kregen zelf ook nog een pietendiploma want die hadden ze nog niet. Sinterklaas kwam met de Hoofdpiet, we stelden onze vragen, Sint wist ook van alles over onze klas. We zongen en speelden enkele liedjes. Het was erg gezellig. Daarna was het tijd om in de schatkamer 2 cadeaus te kiezen.
Sinterklaas bedankt!!
sinterklaasfeest

Sinterklaas
30 november. Er lagen 5 pakjes in de klas. Iedere dag pakten we er een uit, maar wat waren het rare cadeautjes: een lege doos, een appel, een houten lepel, een pen en een hartje. Later kregen we een brief van Sint, de Pieten hadden de verkeerde spullen ingepakt. Nu was er wel een echt cadeau; een houten knikkerbaan en pepernotenmix, om echte pepernoten te bakken. In onze klas hebben we namelijk een pepernotenbakkerij met pepernotenklei! We hebben zelf pakjes ingepakt; meten hoe groot het papier moest zijn, en dan het papier er nog omheen krijgen! Schoenen sorteren, schoen zetten en we kregen zelfs al bezoek van Sint en de Pieten.
We verheugen ons al op 5 december.
sinterklaas

Herfst
16 november. vandaag werd het DamVinci thema "de herfst" gezamenlijk met alle ouders en de leerlingen van de andere klassen afgesloten. De leerlingen gaven zelf een korte presentatie. Na afloop konden de ouders samen met hun kind de portfolio en de herfstdoos bekijken.
herfst

Mad Science dag
25 oktober. Groep 3 mocht samen met groep 4 proefjes doen. Het ging over vloeistoffen en het mengen er van.
science2

24 oktober. Vandaag was Mad Science dag. We begonnen met een spectaculaire opening in de hal daarna gingen we in de klas verder met allerlei proefjes. Bij groep 1 & 2 ging het over licht en de kleuren die er in verstopt zitten.
We maakten ook een regenboogbuisje.
mad-scienceday

Afsluiting van de Kinderboekenweek
11 oktober. Vandaag was de afsluiting van de kinderboekenweek.
Het thema was Vriendschap "Kom erbij!"
kbw

Wereldvrededag
21 september is het wereldvrededag.
Wereldvrededag is een initiatief van de Verenigde Naties. De achterliggende gedachte is: "Alle mensen moeten in vrede kunnen leven."
Alle leerlingen hebben hier bij stil gestaan.
wereldvrededag

Subtropische herfstwandeling
18 september. Een subtropische herstwandeling in het Brakelse bos. Waar we voor kwamen hebben we gezien en verzameld.
Nu op school ermee aan de slag.
groep

Post en postbode
postbode

6 september. Deze week stond "de post en de postbode" bij Da Vinci centraal. We kregen bezoek van postbode Luuk en gingen zelf op stap.
mariska introductie