Eerder nieuws van groep 1 - 2 - 3

Kerstdiner
Donderdag 22 december hebben we op school van een heerlijk Kerstdiner genoten. Het was een gezellige avond en wat zag iedereen er mooi uit. We wensen iedereen hele fijne Feestdagen en hopen elkaar gezond en wel terug te zien in het nieuwe jaar !!!!
kerstdiner

Sinterklaasviering
Vrijdag 2 december was het zover, Sinterklaas kwam op school. We waren erg gespannen maar hadden er zin in! We kregen eerst bezoek van een Piet. we hadden al een memory-spel klaar liggen wat we graag met haar wilde spelen. Met een beetje hulp had Piet uiteindelijk gewonnen. Vervolgens waren we benieuwd of hoe Piet het pietenparcours in het speellokaal zou afleggen. Ook daar bleek Piet toch nog wel wat hulp nodig te hebben. Uiteindelijk verdiende Piet toch haar diploma. En als verrassing had Piet ook diploma´s voor ons! daarna was het tijd voor Sinterklaas en zijn hulp Piet. We hadden een speciale Sinterklaas welkomstdans ingestudeerd waar Sint erg van onder de indruk was. Natuurlijk mocht een cadeau voor de jarige Sint niet ontbreken. Iedereen mocht zijn vragen en kunstjes aan Sint stellen of laten zien. We zongen nog een Engels Sinterklaasliedje en daarna was het pakjestijd. Piet had voor iedereen een pakje met daarin 2 happy cubes en een toverpotlood meegebracht.
Na de pauze verzorgde groep 6 de Sinterklaasmusical. Sinterklaas was zijn grote boek kwijt maar gelukkig werd hij tussen de ingepakte cadeautjes terug gevonden. Inmiddels was het tijd om afscheid te nemen van Sint en de Pieten.
Tot volgend jaar!!
sinterklaasviering

Sinterklaas onderonsje
25 november. Donderdagmiddag was het tijd voor een gezellige Sinterklaas onderonsje van groep 1 t/m 5. Eerst werd er wat gezongen en vervolgens gingen we met het pepernoten recept van Wellespiet aan de slag. Dit liep niet helemaal volgens plan. Uiteindelijk hadden we toch een bakplaat vol pepernoten. Daarna was het tijd voor Pieten-gym in de grote gymzaal. Aan het eind van de middag mocht iedereen zijn schoen zetten.
Vrijdagochtend bleek dat Piet een gezonde traktatie en stuiterballen had gebracht. De pepernoten smaakten goed en Piet had er ook van gesmikkeld.
sintonderons

Samenwerken!
18 november. Ter afsluiting van de thema's van Lijn 3 ( groep 3) heeft groep 2 -3 op maandagmiddag een gezamenlijke wereld oriëntatie les. de afgelopen 2 lessen betekende het dat we gingen koken. Bij het thema "de nieuwe boom" hebben we samen appelmoes gemaakt; hoe groeien appels, de appel eens goed bekijken, appels schillen, en daarna geduld en roeren maar. Natuurlijk mocht groep 1 de dag erop ook van de appelmoes smikkelen.
appelmoes
Bij het thema "eet smakelijk" ging het o.a. over beslag maken en wat heb je daar allemaal voor nodig. Het was natuurlijk zonde om vervolgens niks met dat beslag te doen. Daarom hebben we er maar pannenkoekjes van gebakken.
Ondertussen werden er ook allerlei recepten bedacht.
beslag

Sinterklaas
Sinterklaas is weer in het land en ook in Brakel werd hij samen met zijn Pieten gesignaleerd!
sinterklaas

Herfstwandeling
18 oktober. Vandaag zijn we een herfstwandeling wezen maken in het Brakelse bos. Hoofddoel was het vinden van paddestoelen. We hebben een aantal mooie gevonden. Verder kon ieder 2-tal spulletjes verzamelen waar we later een expositie gemaakt hebben. Alle gevonden herfstattributen zullen ook nog tijdens de overige activiteiten gebruikt worden. Verder is er gezocht naar de dikste boom. Hij stond helaas te dicht bij het water om er omheen te gaan staan. Het was gezellig en een mooie introductie op ons nieuwe thema.
Oja. We hebben ook nog de schapen van Oscar gedag gezegd!
herstwandeling

Creatieve ochtend
7 oktober. Een gezellige creatieve ochtend. Als onderdeel van de Kinderboekenweek gingen we samen met enkele oma's terug in de tijd: kalligrafie, hand breien, macramé herfstslinger, oud Hollandse spelletjes, enz.
Alle kinderen waren enthousiast bezig. Bedankt!
crea

Aftrap kinderboekenweek
Woensdag 5 oktober was de aftrap van de Kinderboekenweek. Dit jaar met als thema "voor altijd jong". Er was een gezamenlijke opening in de hal. Tijdens de kinderboekenweek komen er ook opa's & oma's voorlezen en knutselen.
Gezellig hoor!
aftrap kb

Dierenbende
4 oktober. Vandaag was het een dierenbende in de klas. Terwijl groep 3 geconcentreerd aan het werk was waren de kleuters druk aan het meten.
dierenbende

Omgaan met elkaar
2 oktober. De eerste weken van het schooljaar zitten er weer op. Het thema "omgaan met elkaar" en de prentenboeken van de mooiste vis van de zee stonden hierbij centraal.
vis

De boom
Groep 3 is deze week met het 2e thema van Lijn3 gestart, "de boom". Tijdens een van de woordenschatlessen ging het over vruchten van de boom: de mango, de abrikoos, de walnoot en de vijg. Dat betekende ook samen kijken en proeven.
boom

Gymles
27 september. Groep 6 verzorgde vandaag een gymles voor groep 1 t/m 5. Het was een gezellige boel.
gym

Kanjertraining
21 september. Vandaag hadden we een kleurrijke kanjerles over samenwerken.
kanjertraining

Nieuw schooljaar
8 september. Het schooljaar is weer begonnen. We hebben er zin in.
groepsfoto

mariska