Dit is de pagina van groep 1 - 2 - 3

Schoolreisje
22 juni. Vandaag is groep 1 t/m 4 op schoolreisje geweest. Bestemming : de Spelerij in Dieren. Na een gezellige busreis zijn we eerst op verkenningstocht gegaan. Het was in het begin een beetje zoeken naar wat je met de speeltoestellen kon doen. Inmiddels was het tijd om zelf broodjes te gaan bakken. Dat was leuk en erg lekker. Er zijn heel wat broodjes gebakken. Daarnaast werd er goed van de limonade gedronken. Nog even spelen en toen was het tijd voor het theater. Na afloop gingen we weer verder spelen en hebben we een lekker ijsje op. Helaas moesten we toch echt naar huis. Ook al waren we zeker nog niet uitgespeeld. Het was een super gezellige dag. Iedereen bedankt!
schoolreisje

Dansclinic
31 mei. Vandaag hadden we in groep 0 - 5 een dansclinic. Het was super leuk.
dansclinic
Warming-up

De twist

Disco

Breakdance

Talenten van ouders
Freee run parcours
23 mei. Vanuit het 'talenten-project' organiseerde Sport & Spel een free run parcours. Het was erg leuk.
free-run

22 mei. Deze 2 weken komen ouders over hun talenten vertellen. Vorige week kregen we bezoek van de moeder van Madelieve & Freek Anthonie. Zij vertelde over haar werk in het ziekenhuis. Samen met de moeder van Arjan gingen we nagels lakken en ze gaf ons een hele leuke muziekles.
talenten

Oude moestuin
9 mei. Op uitnodiging van de opa en oma van Oscar hebben we een bezoekje gebracht aan de oude moestuin. Het was erg leuk. Bedankt.
oude-moestuin

Koningsontbijt
Vrijdagochtend 21 april begonnen de dag feestelijk met een lekker Koningsontbijt.
koningsontbijt

Sponsorloop
Donderdag 20 april was er een sponsorloop. Na een goede warming up werden er heel wat rondjes gerend. Onze klas heeft Ä 701,45 aan sponsorgeld opgehaald! Wat ontzettend goed gedaan. Alle sponsors bedankt.
sponsorloop

Paasviering
13 april. Vanmiddag traden de leerlingen van groep 0, 1, 2 samen op tijdens de Paasviering. Ze zongen en dansten als vogeltjes en konijnen. Groep 3 was druk aan het werk in de tuin en zong daar ook over. Daarnaast was er een muzikaal stuk waarbij ze de bloemen van de Keizerin uitbeelden.
Hopelijk heeft u van ons optreden genoten. Fijne Paasdagen. paasviering

Voorstelling "Pas op, Muis!"
Dinsdag 11 april zijn we naar de voorstelling "Pas op, Muis!" wezen kijken. Tijdens de voorstelling worden verschillende verkeerssituaties besproken.
We mochten zelf ook nog meedoen.
voorstelling

Afsluiting Rikki project
29 maart. Vanavond werd het Rikki project afgesloten met een kijkavond.
Afgelopen week kregen we ook nog bezoek van de peuters, zij werkten ook over het Rikki project. We hebben samen gezongen en gezellig samen gespeeld.
project-rikki

WereldoriŽntatie
20 maart. Vorige week ging de wereldoriŽntatie les over vals & echt papier geld. We vergeleken de bankbiljetten. Daarna werd het muntgeld bekeken. Daarbij gingen we onderzoeken hoe we de koperen 5 Eurocent munten weer glimmend kregen. Het werd een gezellige kliederboel.
wereldoriëntatie

Rikki
17 maart. Op dit moment werken we over het thema Rikki - jezelf zijn & vriendschap. Tijdens dit thema komen ook de peuters op bezoek. Zij werken namelijk ook over dit onderwerp. Woensdagavond 29 maart sluiten we dit gezamenlijke project af met een kijkavond op beide locaties. Komt u ook?
rikki

Andere planeet
16 februari. Sinds deze week zitten we op een andere planeet. We werken over het lijn 3! Thema 'zon, maan en sterren'. Als introductie hebben we allerlei vragen bedacht die we gedurende het thema gaan proberen te beantwoorden.
Tijdens de rekenles ging het o.a. over de zon en schaduwen.
andere-planeet

Ridder & Prinsessenfeest
Vrijdag 10 februari was het Ridder & Prinsessenfeest!
Wat zagen we er allemaal mooi uit; stoere ridders en prachtige prinsesjes. We begonnen met het uitpakken van de cadeaus. Daarna gingen we knutselen. De prinsessen maakten een kroon en een stafje. De ridders maakten een schild. Nog even 2 rondjes stoelendans tussendoor en vervolgens was het tijd voor iets lekkers. Toen werd het tijd voor 'serieuze' zaken; Bingo. Catrin was de grootste winnares, zij viel 2x in de prijzen. Ook Jade, Elano en Arjan deden het goed. Als afsluiting van de dag vonden we een brief van Ridder Jan Fideel waarin we werden uitgedaagd om te bewijzen dat we echte ridders & prinsessen waren. In het speellokaal stonden 5 opdrachten klaar: ring steken - parcours rijden - kasteel bouwen - dansen op de wals - toren omgooien. Het ging ons allemaal goed af, dus stond er een schat voor ons klaar!
Het was een gezellige, leuke ochtend.
Bedankt voor de mooie cadeaus.
feest

Ridders & Prinsessen
2 februari. Deze week zijn we gestart met het thema Ridders&Prinsessen.
We hebben een echt harnas bekeken en gevoeld. Wat was het zwaar . Alleen de helm was al een heel gewicht. Weet u trouwens wie deze ridder is? Verder werden enkele schildknapen door ridder Guido tot ridder geslagen.
Natuurlijk mochten ook de prinses en jonkvrouw niet ontbreken tijdens dit thema.
De kleuters bouwden samen een schitterend kasteel! Verder is er al weer van alles geknutseld. Komt u ook eens een kijkje nemen in onze klas?!
ridder

Sjaals
13 januari. Natuurlijk zijn we ook in onze eigen klas druk met ons thema aan de slag. Tijdens een van de rekenlessen zijn we aan het meten geweest met sjaals. Natuurlijk moesten we ook even checken of ze allemaal om je nek paste.
Hoeveel sjaals denkt u dat Timo om zijn nek heeft?!
sjaals

Noord- en Zuidpool
9 januari. Maandag 9 januari zijn we met groep 1 t/m 5 gestart met het thema 'Noord- en Zuidpool'. Naast de gezamenlijke opening hebben we inmiddels ook al samen geknutseld en gerekend. De komende 2 weken gaan we nog meer leuke dingen doen.
noord-zuidpool
Om terug te kijken naar wat er eerder dit schooljaar gebeurde klik hier.

mariska introductie